Társaságunk tevékenységét 1956 óta végzi. Több átalakulást követően a COOP Kápolna Zrt. 2014-ban alakult és Heves megye gazdaságában meghatározó szerepet tölt be mind a mai napig.

Fő profil a kiskereskedelmi forgalmazás, ezen belül a napi cikkeket árusító élelmiszer jellegű vegyesboltoké a vezető szerep. A  Sütőüzem 2002 márciusában kezdte meg működését.

A Sütőüzem jelenleg a cég 22 saját üzletének, 6 település Önkormányzati konyháinak, 5 közétkeztetést végző vállalkozásnak, 24 élelmiszer kiskereskedelmi boltnak a sütőipari termék ellátásában vesz részt.

Az üzem napi termelésében – 6 fő sütőipari termékcsoportból – 140-160 féle termék jelenik meg.

 • Kenyérfélékből (15-18 féle) átlagosan 2.000 db/nap 
 • Vizes-tejes termék csoportból áltagosan 7.500 db/nap 
 • Kelt és leveles termékekből átlagosan 1.800 db/nap 
 • Omlós süteményekből 200 db/nap készül.

Fenti termeléshez az üzemnek jelenleg 33 főre van szüksége, melyből 15 fő a termelésben, 3 fő a szállításban, 3 fő az adminisztrációban, 12 fő pedig takarító, szeletelő, csomagoló
munkakörben van foglalkoztatva.

Sütőüzem kapacitás bővítését követően az alábbi új termékek gyártását is szeretnénk megkezdeni:

Cukrászipari vagy cukrász jellegű félkész csomagolt termékek:

 • piskóta félék (karika, rolád), különböző merítésekkel (pl. kakaós, vaníliás, stb)
 • omlós termékek csomagolt formában (teasütemények)
 • hájas tésztából készülő sütőipari termékek (töltött és töltelék nélküli kiflik, táskák, rétesek)

Sütőüzem bővítés gépbeszerzéssel a Coop Kápolna Zrt.-nél

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00040

Cégünk, a COOP Kápolna Kereskedelmi Zrt. 2018-ban 14 455 483 Ft. támogatásban részesült a Széchenyi 2020 programban. A hitelprogrammal kombinált pályázat keretében 48 184 974 Ft. összköltségű projektet valósítottunk meg, melynek során kapacitásbővítést, eszközbeszerzést és a sütőüzem bővítését hajtottunk végre. Ehhez 30 % vissza nem térítendő támogatást és 60% hitelt kaptunk.

A projektet 2019.04.02-án zártuk.

A támogatás segítségével régi tervünk valósult meg, a sütőüzem kibővítésre került az alábbiak szerint:

 • meglévő sütőüzem átalakításával, bővítésével süteményes üzemrész került kialakításra
 • kibővítésre került a készáruraktár, csomagoló és anyagraktár
 • kialakításra került egy csomagolóanyag tároló, vegyianyag tároló, irattár és üzemvezetői iroda

Az ingatlan fejlesztést az indokolta, hogy a sütőüzem kapacitása már csak úgy volt tovább bővíthető, ha növeljük a méretét, illetve belső átalakítást végzünk a hatékony munkavégzés érdekében. Ez lehetőséget adott további gépbeszerzésekre, illetve a korábban vásárolt gyártó gépek megfelelő elhelyezésére is.

A sütőüzem bővítése már nagyon indokolt volt az üzem kapacitásának növelése és a gazdaságosabb működése érdekében, mivel a korábbi épületben rendelkezésre álló területek nem biztosítottak elegendő helyet és megfelelő körülményeket a működéshez.

A korábbi támogatásban beszerzett gépeket is csak így tudtuk megfelelően elhelyezni, illetve jelen projekt keretében még további kapacitásbővítés, eszközbeszerzés valósult meg.

A beruházás során az alábbi gépek kerültek beszerzésre:

 • 1 db nyújtógép
 • 1 db tésztagömbölyítő
 • 2 db kenyérszeletelőgép
 • 1 db vízhűtő

A korábbi és jelenlegi gépbeszerzések által egyidejűleg több munkát tudunk elvállalni, növelhető a külső megrendelők száma, lehetséges további munkaerő bevonása a termelésbe és így tudjuk a minőséget magasabb szinten garantálni, az elkészült áru mennyiségét növelni. A korszerű gépek alacsonyabb előállítási költségeket jelentenek.

A beruházással célunk a termelés 15%-os növelése volt, ami egyúttal bevételeink növeléséhez is hozzájárul. Az így megnövelt kapacitás teszi lehetővé az új vevők kiszolgálását is, amit korábban az új vevő bejelentkezésekor el kellett utasítanunk.

Az új vevők fogadásán túl a termékválaszték növelésére, ezáltal is a termelés, értékesítés növelésére van lehetőség.

A jelenlegi bővítéssel és a korábbi kapacitásbővítő pályázatban elnyert termelő gépekkel megteremtettük a feltételeit annak, hogy a finompékáruk, sütemények és kenyérfélék gyártása külön műszakban történjen (a dagasztástól a feldolgozáson át a sütésig, a raktári előkészítésig, a szállításig történő előírás szerinti tárolásig). A plusz kapacitás révén lehetőség nyílt továbbá hosszabb minőség megőrzési idejű csomagolt termékek gyártására, forgalmazására. A csomagolt termékek forgalmazásának növelésével biztonságosabb, higiénikusabbá tehető a bolti forgalmazás.

A beruházás által hatékonyságunk és eredményességünk is növekedett, javult a minőség a korszerű gépek által. A megnövekedett termelés, nagyobb megrendelések vállalása hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez, sőt létszámunk bővítése válik szükségessé általa.