A Coop Kápolna Zrt. folyamatosan törekszik kiskereskedelmi üzleteinek és sütőüzemének hatékony működtetésére, a vásárlói és dolgozói környezet szebbé tételére, illetve társaságunk elkötelezett a fenntartható működés és a környezetvédelem iránt.

Ennek érdekében az utóbbi három évben évente több mint 50 millió Ft-ot fordított és tervez fordítani beruházási célok megvalósítására évente.

A társaság kiemelt figyelmet fordít a pályázati lehetőségekre, mert az általuk igénybe vehető támogatási lehetőségekkel szeretne élni annak érdekében, hogy minél korszerűbb eszközökkel, minél szebb környezetben, minél szélesebb áruválasztékkal várja vásárlóit.

Ezen az oldalon bemutatásra kerülnek az utóbbi évek során sikeresen elbírált és megvalósult projektek:

1. Napelemes rendszer telepítése Coop Kápolna Zrt. káli telephelyén

 • a kedvezményezett neve: COOP Kápolna Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
 • a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése Coop Kápolna Zrt. káli telephelyen
 • elszámolható összköltség: 10.938.300,- Ft
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 6.016.065,- Ft
 • a támogatás mértéke: 55,00 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja az energiahatékonyság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítés a villamos energia-igény részbeni kielégítése által, megújuló energiák segítségével. Ezt a célt leghatékonyabban napelemes rendszer kiépítésével lehet elérni.

Vállalkozásunk elkötelezett a fenntartható működés iránt, ezért tervezzük napelemes rendszer telepítését. Projektünk keretei között kiépítésre kerül egy 50,24 kwp névleges teljesítményű napelemes rendszer, hogy kiváltsuk vele vállalkozásunk energiafelhasználásának 57,03 %-át.

A rendszer egyedi kialakítású, tetőre telepíthető tartószerkezetre kerül elhelyezésre, nagy szélterhelésnek is ellenálló rögzítéssel, ideális dőlésszöggel.

A termelőberendezés két fő részből; napelem modulokból, illetve inverterből áll. A rendszer összesen 157 db 0,32 kWp névleges teljesítményű, napelemet, továbbá 1db háromfázisú, 50 kW névleges teljesítményű invertert tartalmaz.

 • a projekt befejezési dátuma: 2021.01.08.
 • a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-03194

2. Napelemes rendszer telepítése Coop Kápolna Zrt. kápolnai telephelyén

 • a kedvezményezett neve: COOP Kápolna Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
 • a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése Coop Kápolna Zrt. kápolnai telephelyén
 • elszámolható összköltség: 10.938.300,- Ft
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 6.016.065,- Ft
 • a támogatás mértéke: 55,00 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja az energiahatékonyság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítés a villamos energia-igény részbeni kielégítése által, megújuló energiák segítségével. Ezt a célt leghatékonyabban napelemes rendszer kiépítésével lehet elérni.

Vállalkozásunk elkötelezett a fenntartható működés iránt, ezért tervezzük napelemes rendszer telepítését. Projektünk keretei között kiépítésre kerül egy 50,24 kwp névleges teljesítményű napelemes rendszer, hogy kiváltsuk vele vállalkozásunk energiafelhasználásának 34,01 %-át. 

A rendszer egyedi kialakítású, tetőre telepíthető tartószerkezetre kerül elhelyezésre, nagy szélterhelésnek is ellenálló rögzítéssel, ideális dőlésszöggel.

A termelőberendezés két fő részből; napelem modulokból, illetve inverterből áll. A rendszer összesen 157 db 0,32 kWp névleges teljesítményű napelemet, továbbá 1db háromfázisú, 50 kW névleges teljesítményű invertert tartalmaz.

 • a projekt befejezési dátuma: 2022.12.08.
 • a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-03199

3. Sütőüzem bővítés gépbeszerzéssel a Coop Kápolna Zrt.-nél

Cégünk, a COOP Kápolna Kereskedelmi Zrt. 2018-ban 14 455 492 Ft. támogatásban részesült a Széchenyi 2020 programban. A hitelprogrammal kombinált pályázat keretében 48 184 974 Ft. összköltségű projektet valósítottunk meg, melynek során kapacitásbővítést, eszközbeszerzést és a sütőüzem bővítését hajtottunk végre. Ehhez 30 % vissza nem térítendő támogatást és 60% hitelt kaptunk.

A projektet 2019.03.22-én zártuk.

A támogatás segítségével régi tervünk valósult meg, a sütőüzem kibővítésre került az alábbiak szerint:

 • meglévő sütőüzem átalakításával, bővítésével süteményes üzemrész került kialakításra
 • kibővítésre került a készáruraktár, csomagoló és anyagraktár
 • kialakításra került egy csomagolóanyag tároló, vegyianyag tároló, irattár és üzemvezetői iroda

Az ingatlan fejlesztést az indokolta, hogy a sütőüzem kapacitása már csak úgy volt tovább bővíthető, ha növeljük a méretét, illetve belső átalakítást végzünk a hatékony munkavégzés érdekében. Ez lehetőséget adott további gépbeszerzésekre, illetve a korábban vásárolt gyártó gépek megfelelő elhelyezésére is.

A sütőüzem bővítése már nagyon indokolt volt az üzem kapacitásának növelése és a gazdaságosabb működése érdekében, mivel a korábbi épületben rendelkezésre álló területek nem biztosítottak elegendő helyet és megfelelő körülményeket a működéshez.

A korábbi támogatásban beszerzett gépeket is csak így tudtuk megfelelően elhelyezni, illetve jelen projekt keretében még további kapacitásbővítés, eszközbeszerzés valósult meg.

A beruházás során az alábbi gépek kerültek beszerzésre:

 • 1 db nyújtógép
 • 1 db tésztagömbölyítő
 • 2 db kenyérszeletelőgép
 • 1 db vízhűtő

A korábbi és jelenlegi gépbeszerzések által egyidejűleg több munkát tudunk elvállalni, növelhető a külső megrendelők száma, lehetséges további munkaerő bevonása a termelésbe és így tudjuk a minőséget magasabb szinten garantálni, az elkészült áru mennyiségét növelni. A korszerű gépek alacsonyabb előállítási költségeket jelentenek.

A beruházással célunk a termelés 15%-os növelése volt, ami egyúttal bevételeink növeléséhez is hozzájárul. Az így megnövelt kapacitás teszi lehetővé az új vevők kiszolgálását is, amit korábban az új vevő bejelentkezésekor el kellett utasítanunk.

Az új vevők fogadásán túl a termékválaszték növelésére, ezáltal is a termelés, értékesítés növelésére van lehetőség.

A jelenlegi bővítéssel és a korábbi kapacitásbővítő pályázatban elnyert termelő gépekkel megteremtettük a feltételeit annak, hogy a finompékáruk, sütemények és kenyérfélék gyártása külön műszakban történjen (a dagasztástól a feldolgozáson át a sütésig, a raktári előkészítésig, a szállításig történő előírás szerinti tárolásig). A plusz kapacitás révén lehetőség nyílt továbbá hosszabb minőség megőrzési idejű csomagolt termékek gyártására, forgalmazására. A csomagolt termékek forgalmazásának növelésével biztonságosabb, higiénikusabbá tehető a bolti forgalmazás.

A beruházás által hatékonyságunk és eredményességünk is növekedett, javult a minőség a korszerű gépek által. A megnövekedett termelés, nagyobb megrendelések vállalása hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez, sőt létszámunk bővítése válik szükségessé általa.

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00040

4. Sütőüzem fejlesztése a Coop Kápolna Zrt-nél GINOP-1.2.2-15-2016-02395

Cégünk, a COOP Kápolna Zrt. 2016-ban 11.90 millió Ft támogatásban részesült a Széchenyi 2020 program keretében. A 19.833.220 Ft összköltségű projekt keretében kapacitásbővítést, eszközbeszerzést hajtottunk végre, melyhez 60% vissza nem térítendő támogatást kaptunk.

A projektet 2017. december 19-én zártuk. A projekt minden eleme megvalósult, abban változtatás nem történt.

Folyamatosan törekszünk a piaci helyzetünk erősítésére és forgalmunk növelésére. Célunkat csak a jó minőség előállításával és a technológia fejlesztésével tudjuk elérni. Jelen fejlesztés azt a célt szolgálta, hogy segítségével megszűntessük a műszaki-technológiai hiányosságainkat a kápolnai sütőüzemben és bővíteni tudjuk kapacitásainkat, mellyel a megnövekedett munkákat el tudjuk látni. A minőség, a termelékenység és az energiatakarékos termelés kialakítása miatt szükség volt korszerű gépek beszerzésére és munkahelyek kialakítására.

A beruházás által hatékonyságunk és eredményességünk is növekedett, javult a minőség a korszerű gépek által.

A beruházás által megteremtettük a feltételeit annak, hogy a finompékáruk, sütemények és kenyérfélék gyártása külön műszakban történjen (a dagasztástól a feldolgozáson át a sütésig, és a raktári előkészítésig, a szállításig történő előírás szerinti tárolásig).

Ez több szempontból jelentett előrelépést:

 • hatékonyságunk nőtt
 • a minőség javult a korszerű gépek által
 • 4-5 órával frissebb termékek kerülhetnek forgalomba a teljes termék palettán (kenyér, zsemle-kifli, finompékáru)
 • a sütemény gyártás leválasztása plusz kapacitást tett lehetővé
 • az így megnövekedett kapacitás teszi lehetővé az új vevők kiszolgálását
 • termékválaszték bővülésre ad lehetőséget

A plusz kapacitás révén lehetőség nyílik továbbá hosszabb minőség megőrzési idejű csomagolt termékek gyártására, forgalmazására. A csomagolt termékek forgalmazásának növelésével biztonságosabb, higiénikusabbá tehető a kiskereskedelmi forgalmazás.

A termelés növekedése növeli a bevételeinket amely növekedés reméljük az eredmény tekintetében is növekedést produkál.

A beruházás a versenyképesség javítását, árbevétel növekedést, az eredményes gazdálkodást szolgálja, valamint a projekt hozzájárul a munkahelyek megtartásához.

A választott gépek korszerű technológiát képviselnek, így hozzájárulnak a megrendelések még gyorsabb és pontosabb kivitelezéséhez.

5. Napelemes rendszer telepítése a Coop Kápolna Zrt. Abasár Fő út 166. szám alatti telephelyén GINOP-4.1.4-19-2021-03711

 • a kedvezményezett neve: COOP Kápolna Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
 • a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a Coop Kápolna Zrt. Abasár Fő út 166. szám alatti telephelyén
 • elszámolható összköltség: 7.209.500,- Ft
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 3.965.225,- Ft
 • a támogatás mértéke: 55,00 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja az energiahatékonyság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítés a villamos energia-igény részbeni kielégítése által, megújuló energiák segítségével. Ezt a célt leghatékonyabban napelemes rendszer kiépítésével lehet elérni. Vállalkozásunk elkötelezett a fenntartható működés iránt, ezért tervezzük napelemes rendszer telepítését. Projektünk keretei között kiépítésre kerül egy 25,16 kwp névleges teljesítményű napelemes rendszer, hogy kiváltsuk vele vállalkozásunk energiafelhasználásának 34,12 %-át. A rendszer egyedi kialakítású, tetőre telepíthető tartószerkezetre kerül elhelyezésre, nagy szélterhelésnek is ellenálló rögzítéssel, ideális dőlésszöggel.

A termelőberendezés két fő részből; napelem modulokból, illetve inverterből áll. A rendszer összesen 68 db 370 Wp névleges teljesítményű napelemet, továbbá 1db háromfázisú, 25 kW névleges teljesítményű invertert tartalmaz.

 • a projekt befejezési dátuma: 2021.10.07.
 • a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2021-03711

6. Napelemes rendszer telepítése a Coop Kápolna Zrt. Abasár Fő út 51. szám alatti telephelyén GINOP-4.1.4-19-2021-03710

 • a kedvezményezett neve: COOP Kápolna Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
 • a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a Coop Kápolna Zrt. Abasár Fő út 51. szám alatti telephelyén
 • elszámolható összköltség: 7.188.500,- Ft
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 3.953.675,- Ft
 • a támogatás mértéke: 55,00 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja az energiahatékonyság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítés a villamos energia-igény részbeni kielégítése által, megújuló energiák segítségével. Ezt a célt leghatékonyabban napelemes rendszer kiépítésével lehet elérni. Vállalkozásunk elkötelezett a fenntartható működés iránt, ezért tervezzük napelemes rendszer telepítését. Projektünk keretei között kiépítésre kerül egy 25,04 kwp névleges teljesítményű napelemes rendszer, hogy kiváltsuk vele vállalkozásunk energiafelhasználásának 33,57 %-át. A rendszer egyedi kialakítású, tetőre telepíthető tartószerkezetre kerül elhelyezésre, nagy szélterhelésnek is ellenálló rögzítéssel, ideális dőlésszöggel.

A termelőberendezés két fő részből; napelem modulokból, illetve inverterből áll. A rendszer összesen 48 db 280 Wp névleges teljesítményű, 40 db 290 Wp névleges teljesítményű napelemet, továbbá 1db háromfázisú, 10 kW névleges teljesítményű és 1 db, három fázisú, 15 kW névleges teljesítményű invertert tartalmaz.

 • a projekt befejezési dátuma: 2021.12.10.
 • a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2021-03710

7. Napelemes rendszer telepítése a Coop Kápolna Zrt. kisnánai telephelyén GINOP-4.1.4-19-2021-03709

 • a kedvezményezett neve: COOP Kápolna Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság
 • a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a Coop Kápolna Zrt. kisnánai telephelyén
 • elszámolható összköltség: 7.110.500,- Ft
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 3.910.775,- Ft
 • a támogatás mértéke: 55,00 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja az energiahatékonyság fokozását és az
üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai
korszerűsítés a villamos energia-igény részbeni kielégítése által,
megújuló energiák segítségével. Ezt a célt leghatékonyabban napelemes
rendszer kiépítésével lehet elérni. Vállalkozásunk elkötelezett a
fenntartható működés iránt, ezért tervezzük napelemes rendszer
telepítését. Projektünk keretei között kiépítésre kerül egy 25,16 kwp
névleges teljesítményű napelemes rendszer, hogy kiváltsuk vele
vállalkozásunk energiafelhasználásának 45,96 %-át.

A rendszer egyedi kialakítású, tetőre telepíthető
tartószerkezetre kerül elhelyezésre, nagy szélterhelésnek is ellenálló
rögzítéssel, ideális dőlésszöggel.

A termelőberendezés két fő részből; napelem modulokból, illetve
inverterből áll. A rendszer összesen 68 db 370 Wp névleges teljesítményű
napelemet, továbbá 1db háromfázisú, 25 kW névleges teljesítményű
invertert tartalmaz.

 • a projekt befejezési dátuma: 2021.11.10.
 • a projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2021-03709